Световният шампион Аржентина победи с 2:0 Индонезия в контролна среща, която се игра в Джакарта.

Точни за южноамериканския тим бяха Леандро Паредес, който откри резултата в 38-мата минута, и Кристиан Ромеро, който оформи крайния резултата в 55-ата.

Участие в срещата не взе капитанът на аржентинците Лионел Меси, който получи почивка. Другите две звезди в атаката на тима Лаутаро Мартинес и Анхел ди Мария също не играха, а селекционерът на гаучосите Лионел Скалони заложи на футболисти, които по-рядко получават шанс за изява.

Въпреки сериозни ротации, Аржентина не срещна големи затруднения срещу намиращия се на 149-о място в ранглистата на ФИФА тим на Индонезия. Домакините определено се представиха по-добре до почивката, като в първия половин час стояха много компактно в защита, но попадението на Паредес ги пречупи.

Най-опасни световните шампиони изглеждаха в последния половин час на двубоя, като това се дължеше и на включването в игра на 18-годишния Алехандро Гарначо. Нападателят на Манчестър Юнайтед бе близо до гола в няколко ситуации, но така и не успя да постигне дебютното си попадение със синьо-белия екип във втория си двубой за тима.

БТА