Даниил Медведев спечели с 6:4, 6:3 срещу американеца Маркос Хирон на турнира за мъже в Хале, с което руснакът стана първият тенисист през тази година с 40 победи в официални турнири.

Медведев е с баланс 40-7 за 2023, а Карлос Алкарас за момента е с 35-4. Руснакът води и в общото класиране с дамите, където Ига Швьонтек има 35 победи.

Медведев спечели само за час и 11 минути срещу Хирон, след като записа девет аса, три пробива и 17 печеливши удара. Руснакът също така отрази всички три разигравания за брейк на американеца. Той спечели подаванията на Хирон в петия гейм на първия сет и в седмия и деветия на втората част. Последният пробив бе постигнат с перфектен гейм на нула 0 и успешен първи мачбол.

В следващия кръг Медведев ще срещне сърбина Ласло Джере, който надви квалификанта Оскар Оте от Германия със 7:6(3), 6:3.

По-рано днес поставеният под номер 2 Стефанос Циципас се наложи с 6:7(6), 6:4, 7:6(3) срещу французина Грегоар Барер в мач, продължил два часа и половина. За гръцкия тенисист следва среща с чилиеца Николас Хари.

БТА