Украйна се изкачи на второ място във временното класиране на група "С" от европейските квалификации по футбол след пестелива победа с 1:0 срещу Малта. Украинците са с шест точки от три мача и водят с три пред отбора на Италия, който бе зает с плейофите в Лигата на нациите.

Малта е на последната позиция с четири поражения от четири мача, а лидер е Англия с пълен актив от девет точки. Днес отборът на Гарет Саутгейт посреща четвъртия в класирането Република Северна Македония.

Единственото попадение в мача между Украйна и Малта падна в 72-та минута, когато Виктор Циганков бе точен от дузпа. Той вкара и два пъти срещу Германия.

Финландия пък оглави еднолично група "Н" с разгром с 6:0 срещу Сан Марино. Даниел Хаканс заби хеттрик за девет минути през второто полувреме за финландците, които са с по три точки пред Словения, Казахстан и Дания.

Армения зае второто място в група "D" с победа с 2:1 срещу опашкаря Латвия. Тигран Барсегнян донесе успеха за отбора си в първата минута на добавеното време от дузпа, а халфът на ЦСКА-София Жираир Шагоян остана на пейката.

Националният тим на Армения е равен по точки с лидера Турция и води с по две на Уелс и Хърватия.

БТА