Северна Македония участва в голова фиеста с Англия на стадиона в Манчестър, паднаха 7 попадения, но за съжаление на съседите - всичките бяха в тяхната врата.

"Трите лъва" спечелиха без проблеми европейската квалификация, нанасяйки най-тежката загуба в историята на балканците.

Но освен за гостите, вечерта бе историческа и за нападателя на Англия Букайо Сака, който записа първи хеттрик в кариерата си. Две попадения добави Хари Кейн (достигайки до кота 50 с екипа на националния отбор), а по едно добавиха Маркъс Рашфорд и влезлият като резерва Калвин Филипс.

А мачът сътвори още един куриоз - Англия записа на сметката си повече голове, отколкото изпълнения на корнер в мача - едва 6.

Безспорно тежка вечер за македонците, които изглеждаха толкова безпомощни, че съдията дори реши да им спести няколко минути продължение на втората част и свири края веднага след изтичането на редовните 90 минути.

Победата остави британците на върха в класирането с пълен актив от 12 точки, а на второто място се изкачи Украйна, който победи с 1:0 Малта и вече има 6 точки. Селекцията на Италия е на трето място, след като бе заета с мачове от Лига на конференциите и е с 2 двубоя по-малко.

Друг от еврограндовете пък също записа 3 точки по пътя към класиране на Евро 2024. За разлика от Англия, Франция се задоволи с минимална победа с 1:0 в домакинството си на Гърция.

Единственото попадение бе дело на Килиан Мбапе, който се разписа от дузпа в 55 минута.

С победата "петлите" запазиха 100%-овия си актив и вече са с 12 точки в своята група, докато гърците са втори с шест по-малко и двубой в аванс.

В другия мач от групата Ирландия се наложи с 3:0 над Гибралтар с голове на Майкъл Джонстън (52), Еван Фъргюсън (59) и Адам Айда (90+2). Британците са трети с три точки, а гибралтарците пети с нула.

Дир.бг