Старши треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти ще поеме националния отбор на Бразилия през 2024 година, съобщава "UOL Esporte".

Според източника, вече е постигнато устно споразумение между италианеца и ръководството на Бразилската футболна конфедерация, за което мениджърите на испанския клуб са информирани. В същото време, страните официално отказват да потвърдят тази информация, позовавайки се на настоящия договор на Анчелоти.

На 9 декември миналата година Тите обяви, че подава оставка като старши треньор на Бразилия. Той заемаше тази позиция от 2016-а. Специалистът напусна поста старши треньор на националния отбор след поражението на четвъртфиналите на Мондиала в Катар срещу Хърватия (1:1, 2:4 след дузпи). От 15 февруари временно изпълняващ длъжността селекционер е Рамон Менезеш.

64-годишният Анчелоти пое Реал Мадрид през лятото на 2021 година и има договор до 30 юни 2024-а. Италианецът стана първият треньор в историята, който печели всяко от петте най-силни национални първенства в Европа. Анчелоти държи и рекорда за най-много победи в Шампионската лига сред треньорите. През 2003 и 2007 година той спечели най-престижния клубен турнир с италианския Милан, а през 2014 и 2022 година с Реал Мадрид.

БТА