Българските отбори научиха съперниците на старта в Лига на конференциите.

И трите родни тима - ЦСКА-София, ЦСКА 1948 и "Левски" започват от втори кръг на надпреварата.

Безспорно най-малко късмет на жребия в Нион извади вицешампионът ЦСКА-София, който ще мери сили с румънския Сепси. Първият мач е в София на 27 юли, а реваншът е на 3 август. "Червените" няма как да са доволни от съперника, след като и четирите останали опции бяха далеч по-леки - молдовци, арменци, казахстанци или беларуси. А и преди година Сепси спечели с 4:0 в контрола.

Визита в Румъния ще има и за ЦСКА 1948. Дебютантът в евротурнирите ще мери сили с тамошния вицешампион Стяуа Букурещ. В първата среща "червените" ще са домакини, но е възможно да настъпят рокади. Останалите възможности бяха Апоел (Кипър), Бешикташ (Турция), Нефтчи (Азербайджан) и победителят от двойката Алешкерет (Арминия) и ФК Арсенал Тиват (Черна гора).

Най-голям късмет определено имаше пък "Левски". "Сините" се разминаха с балканските грандове Фенербахче (Турция) и ПАОК (Гърция), като ще излязат срещу победителя от двойката Хегелман (Литва) - Шкупи (Северна Македония). Според предварителните прогнози, македонците са фаворит да продължат напред и да си осигурят мач с "Левски".

В първия двубой "сините" ще са гости, а реваншът е в София.

Новина имаше и за шампиона Лудогорец. "Орлите" научиха името на потенциалния си съперник във втория кръг от пресявките на Шампионската лига. Ако успеят да победят косоварския Балкани, играчите на Ивайло Петев ще играят срещу победителя от двойката Олимпия Любляна (Словения) - Валмиера (Латвия).

Първият двубой, евентуално, ще е на 25 или 26 юли в Разград , а реваншът е на 1 или 2 август.

Дир.бг