Французинът Адриен Манарино продължава успешната си серия на трева и след като доминира над Даниил Медведев в Хертогенбош миналия четвъртък, Адриан Манарино този път укроти световния номер 8 Тайлър Фриц (САЩ) с 6:4, 7:6 (7), за да се класира на четвъртфинали на турнира "Куинс" в Лондон, който е с награден фонд 2,195 милиона долара. Това е 10-а победа над тенисист от 10 10 за французина.

Карлос Алкарас (Испания) и Алекс де Минор (Австралия) също продължават напред. И двамата спечелиха мачовете си от втория кръг в два сета.

Алкарас, който е водач в схемата на турнира, елиминира чеха Иржи Лехецка с 6:2, 6:3. Алкарас чака на четвъртфинала победителя от мача Григор Димитров (България) и Франсиско Черундоло (Аржентина). Два дни след като се наложи да играе и тайбрек срещу Артур Ридеркнех, Алкарас се справи в два сета без особени проблеми с чешкия си съперник.

"Наистина съм доволен от нивото, което играх днес. Иржи е страхотен съперник, има страхотни удари", каза испанецът в интервюто си от корта. Моят противник днес има страхотна игра на трева, което ме прави още по-доволен от представянето ми. Играх моята игра, хареса ми да играя тук и съм наистина доволен от първия си четвъртфинал на тези кортове", допълни младият испанец, който се нуждаеше от час и 25 минути за успеха.

Австралиецът Де Минор подобри баланса си на 10-2 в турнири от веригата ATP 500, отстранявайки аржентинеца Диего Шварцман с 6:2, 6:2. Австралиецът победи Анди Мъри в първия кръг и демонстрира сила и срещу аржентинския ветеран, като ограничи до минимум грешките си, а при началните удари не допусна проблеми. В среща, продължила 63 минути, номер 7 в схемата на турнира постигна своето 30-о участие на четвъртфинал в Тура и шесто през сезона. 24-годишният австралиец, който през февруари в Акапулко взе първата титла в кариерата си в турнир от ATP 500, ще срещне в следващия кръг Адриен Манарино.

БТА