Спортист №1 на България за 2022-ра Александър Везенков получи още едно високо признание, макар и медийно, а не официално под формата на приз.

Специализираното издание-авторитет в европейския баскетбол "ЕuroHoops" нареди имената, които са изпъкнали през сезона в Евролигата, както и тези, които имат най-голям шанс бързо да станат част от НБА.

Изданието пише:

"Ако трябва да изберем лицето на сезон 2022/23 в Евролигата, отговорът не може да е различен от Саша Везенков. Той доминираше и остана само на една луда победна стрелба на Серхио Люл от Реал във финала от това, да спечели титлата и всеки възможен трофей с отбора си Олимпиакос.

Везенков е MVP, най-добър реализатор със 17.6 точки средно, най-висок коефициент, трети по борби (6.8). Българинът блесна с показатели от 29 точки, 9 борби и 4 асистенции в последния мач от сезона. Освен това той спечели всички налични трофеи в Гърция, унищожавайки Панатинайкос."

Отделно, в списъка на играчите с най-голям шанс за НБА това лято, Везенков намира своето логично място. Тук са още Виктор Уембаняма - който се очаква да е избор №1 в драфта, Василие Мицич, Филип Петрушев, Исмаел Камагейт, Игнас Браздейкис, Дариъс Томпсън и Билал Кулибали.

Дир.бг