Арабските клубове продължават да са сред водещите играчи на трансферния пазар, привличайки играчи "на килограм". Като прави впечатление, че основно са се ориентирали към цели от испанската Ла Лига.

Поредното име в списъка за привличане е звездата на Атлетико Мадрид Антоан Гризман, а сериозни мераци за подписа му имат от Ал Насър.

В договора на френския национал с "дюшекчиите" има откупна клауза, която е по-малко от 25 милиона евро и няма да бъде никакъв проблем за саудитския клуб. Продажба това лято може да устройва и Атлетико Мадрид, който има сериозно финансови проблеми, а така ще се освободи и от футболиста с най-голяма заплата в клуба.

През последния сезон Антоан Гризман изигра 39 мача за Атлетико, в които вкара 15 гола и даде 17 асистенции. 32-годишният футболист на няколко е казвал, че мечтае да завърши кариерата си в американската МЛС, но преди това може да мине и през Саудитска Арабия.

Ал Насър даде старта на сензационните трансфери в Саудитска Арабия, като успя да привлече през януари Кристиано Роналдо.

А ако успее да заформи атакуващо дуо с Гризман, определено ще се превърне в сериозен фаворит за шампионската титла.

Dir.bg