Още три големи имена от световния футбол от близкото минало ще се включат в благотворителния мач, организиран от Стилиян Петров на 6 септември на Националния стадион "Васил Левски". Към отбора от световни звезди в "Мача на надеждата" в подкрепа на хора с онкологични заболявания се присъединяват Гари Кейхил, Емил Хески и Максуел.

Кейхил игра заедно с Петров в "Астън вила" от 2006 до 2008 г., а най-големите му успехи са в "Челси". Защитникът има общо осем сезона за сините, с които печели две титли във Висшата лига, Шампионската лига през 2012, както и две титли в Лига Европа. В кариерата си Кейхил е играл още за "Болтън", "Кристъл палас" и "Борнемут".

Емил Хески също беше съотборник на Петров в "Астън вила" от 2009 до 2012. В кариерата си бившият английски нападател игра още за "Лестър", "Ливърпул", "Бирмингам", "Уигън" и "Болтън", както и за австралийския "Нюкасъл джетс". Хески беше част от отбора на "Ливърпул", спечелил общо пет трофея през 2001.

Бразилецът Максуел е един от футболистите с най-много трофеи в историята. До оттеглянето си той имаше общо 30 трофея във визитката си в Европа, където игра за "Аякс", "Интер", "Барселона" и ПСЖ.

Тримата се присъединяват към Юри Джоркаеф, Гарет Бари, Гайска Мендиета, Рой Кийн, Хенрик Ларсон, Робер Пирес, Луис Гарсия и Неманя Видич, които потвърдиха участие в тима, воден от Мартин О'Нийл.

В българския отбор се включват също нови трима играчи - Валери Божинов, Радостин Кишишев и Илия Груев. Те се присъединиха към Христо Стоичков, Димитър Бербатов, Наско Сираков, Мартин Петров, Мариян Христов, Георги Пеев, Милен Петков и Христо Йовов. Треньор на отбора ще е Димитър Димитров-Херо.

Дневник