Трима състезатели финишираха в рамките на три секунди при колоездачите в 40-ото юбилейно издание на Обиколката на Витоша. Шампион стана 17-годишният Виктор Енев, който печели за първи път. Той измина 100-километровия маршрут за 4:19.04 часа, като изпревари с по една секунда Владислав Гюров и рекордьорът и трикратен победител в обиколката Александър Алексиев. Тримата се състезават за колоездачен клуб COOP и се откъснаха пред останалите.

"Отдавна съм си поставил за цел да победя в Обиколката на Витоша преди да навърша 18 години и ето, че днес сбъднах мечтата си. За това благодаря на своите съотборници Владислав Гюров и Александър Алексиев, ние действахме като екип по цялото трасе и заедно завършихме изпитанието", заяви победителят.

При жените шампионка отново е Христина Козарева. Рекордьорката по трасето се откъсна още в средата и завърши за 5:28.54 часа. Това е 12-а победа за Козрева от 14 участия в различните дисциплини в Обиколката.

Над 2500 са общо участниците в емблематичното състезание. Стартът при колоездачите беше даден в 6 ч. сутринта. Тази вечер в 23.59 ч. ще бъде началото на състезанието при бегачите. Някои състезатели ще участват в дуатлона - първо 100 км с велосипед, а след това още толкова с бягане.

Дир.бг