Макс Верстапен спечели спринтовото състезание в Австрия. Пилотът на "Ред бул" тръгна първи и беше близо до сблъсък със съотборника си Серхио Перес в първите завои, но след това натрупа аванс и спечели с лекота. Карлос Сайнц ("Ферари") завърши на трето място.

Състезанието започна на мокра писта, а в началото Перес мина пред Верстапен и двамата бяха много близо до удар, като нидерландецът излезе от трасето. През това време Нико Хюлкенберг ("Хаас") беше близо до това да ги изпревари. Верстапен си върна първото място в третия завой с агресивна маневра, което накара Перес да каже по радиото на тима си: "Какво му има на Макс?", като през това време беше изпреварен от Хюлкенберг.

Верстапен бързо натрупа аванс, а до края не допусна изненада. Перес завърши втори, а Сайнц беше най-близо до тях.

Веднага след края на състезанието Верстапен и Перес си размениха реплики.

"Макс беше ядосан заради първия завой. Но не го видях там, имах лош старт, опитах да се предпазя. След като осъзнах, че той е там, му оставих място. Но всичко е наред, говорихме за това. Видимостта беше много лоша", каза Перес.

Верстапен заяви: "Беше малко опасен момент в първия завой. Когато те избутат от пистата, е много хлъзгаво, но успяхме да контролираме ситуацията, а след това си направихме състезанието."

С успеха той събра 203 точки и води със 70 пред Перес. Същинското състезание е в неделя, а Верстапен отново ще тръгне първи, след като спечели квалификацията.

Дневник