Украйна хвърли може би най-голямата сензация до момента и ще бъде част от полуфиналите на Европейското първенство до 21 години, което се провежда в Грузия и Румъния.

Украинците си осигуриха място сред най-добрите четири след победа с 3:1 над един от двата големи фаворита Франция.

Обрат благодарение на смъртоносните си контраатаки, който осигури на страната второ достигане до полуфнал на Европейско за младежи. Предишният случай бе 2006-а, когато украинците играха финал.

А всичко започна напълно според очакванията, когато в 19-ата минута Черки откри за Франция, но още до почивката последва обрат.

В 32-ата минута реферът посочи бялата точка, като Георгий Судаков отбеляза, а в последната минута на полувремето отново играчът на Шахтьор (Донецк) бе точен, след отлична асистенция от звездата на Челси - Михайло Мудрик.

Второто полувреме премина изцяло под контрола на Франция, но "петлите" така и не създаваха чисти положения до 82-ата минута, когато Уахи се разписа, но намесата на ВАР правилно показа, че позицията му е била нередовна и голът бе отменен.

А разочарованието за франзуците бе пълно, защото само три минути по-късно Украйна вече водеше с 3:1. Артьом Бондаренко се разписа, а с това прати родината си на полуфинал.

За място на финала Украйна ще спори с Испания. Двата тима бяха заедно в една група, където направиха атрактивно 2:2, дошло след испански гол в последната минута. В другия полуфинал другата голямата изненада - Израел, ще мери сили с фаворита Англия.

Англичаните извоюваха мястото си на полуфиналите с днешната си победа с 1:0 над Португалия в Кутаиси. Това след случи след попадение на Антъни Гордън в 34-ата минута.

Дир.бг