Легендарният английски халф Стивън Джерард ще бъде треньор в Саудитска Арабия през новия сезон. Култовата осмица на Ливърпул е подписал договор с местния Ал-Итифак, похвалиха се от клуба.

43-годишният Стиви Джи бе безработен от октомври миналата година, когато си тръгна от Астън Вила, а преди това започна кариерата си при младежите на Ливърпул, след което изведе Рейнджърс до титлата в Шотландия.

Годишната му заплата ще бъде в размер на 14 милиона евро.

Отборът бе в средата на таблицата миналия сезон, завършвайки на седма позиция от общо шестнадесет тима. Ал-Етифак има близо 80-годишна история, в която може да се похвали с две титли на страната, които обаче датират от 80-те години на миналия век.

В момента в състава няма звезди, познати на широката общественост, но с назначението на Джерард тов по всяка вероятност ще се промени.

Арабите са готови да извадят поредните милиони, за да се сдобият с някой от халфовете на Ливърпул - Джордан Хендерсън или Тиаго Алкантара. В радара на Ал-Етифак попада и Пиер-Емери Обамеянг, който е нежелан в настоящия си отбор Челси, като "сините" на драго сърце ще се разделят със застаряващата си габонска звезда, за да спестят още пари и да влязат в рамките на финансовия феърплей на ФИФА.

Ал-Насър, където играе Кристиано Роналдо, вече привлече Марсело Брозович от Интер, а сега погледна и към друг играч на "нерадзурите" - Андре Онана. Камерунският вратар е цел и на Манчестър Юнайтед, но нищо чудно и той да бъде изкушен от изключителните финансови условия на арабите.

Дир.бг