Дъжд отложи първия мач на Григор Димитров на "Уимбълдън" и доведе до промяна в програмата на турнира. Българинът трябваше да се изправи срещу квалификанта от Япония Шо Шимабукуро в трета среща на корт №18.

Целият график обаче беше повлиян от продължителен дъжд в Лондон. Това позволи единствено да се играят мачовете на двата закрити корта - централният и №1.

Засега организаторите обявяват, че ще завършат мачовете, които бяха прекъснати, както и тези, които са втори в графика на дадените външни кортове.

От мачовете, които успяха да се изиграят, Карлос Алкарас постигна победа над ветерана от Франция Жереми Шарди - 6:0, 6:2, 7:5. Световният №1 се справи със съперника си за само час и 55 минути.

Алкарас все още няма загуба на трева през 2023 г., като е в серия от шест поредни победи. За Шарди пък това беше последен мач в кариерата.

Във втори кръг Алкарас ще играе с победителя от френския двубой Александър Мюлер срещу Артур Риндеркнеш.

Напред продължава и шампионката при дамите от 2022 г. Елена Рибакина. Играещата за Казахстан тенисистка победи Шелби Роджърс след обрат - 4:6, 6:1, 6:2. Следващата ѝ опонентка ще бъде Нао Хибино или Ализе Корне.

По-късно за сряда беше отложен и мачът на Виктория Томова. Тя успя да изиграе един сет срещу световната №27 Бернарда Пера. На корт №8 американката взе първата част със 7:6 (3) в тайбрек. Томова взе първия гейм на втория сет, но след това започна дъждът.

Дневник