Григор Димитров се класира за четвъртия кръг в "Уимбълдън" след чиста победа над Франсис Тиафо. Българинът довърши мача си с 10-тия в световната ранглиста, който беше прекъснат в събота - 6:2, 6:3, 6:2.

Мачът между двамата беше прекъснат в събота заради дъжд при резултат 6:2, 6:3, 1:2 и се доигра почти 16 часа по-късно.

При доиграването Димитров беше безкомпромисен и не даде шансове на Тиафо. Той завърши с впечатляващите 13 аса и 90% спечелени точки при първи сервис.

"В момента се наслаждавам на турнира и ситуацията. Ще видя как ще съм във втората седмица, но вървя стъпка по стъпка. Да бъдеш здрав е може би най-важното, ще видим какво ще стане", коментира Димитров след края на мача.

"Обичам да играя в неделя, защото тогава обикновено са финалите", добави бившият №3 в света.

Димитров и Тиафо играха за четвърти път един срещу друг. Българинът успя да се реваншира за поражението на Australian Open през 2019 г., когато загуби в четири сета в осминафиналите. Димитров вече има три победи над американския си съперник.

Съперник на Димитров в следващия кръг ще бъде Холгер Руне, който преодоля Алехандро Давидович Фокина с 6:3, 4:6, 3:6, 6:4, 7:6(8) в двубой, продължил три часа и 58 минути. Датският тенисист спаси два мачбола в последния сет.

"Аз съм на 32 и ще играя срещу 20-годишен, никога не съм го срещал."

Дневник