Григор Димитров се сбогува с "Уимбълдън" след загуба в четири сета от Холгер Руне (Дания). Българската звезда отстъпи с 6:3, 6:7(6), 6:7(4) и 3:6 за близо три часа и половина тенис на Корт №1 на "Ол Инглънд Клъб".

Това бе първата среща помежду им.

Първата ни ракета започна мача по перфектен начин, но след това развитието бе кошмарно за него и той така и не успя да вземе повече от един сет.

В първата част Григор проби съперника си в осмия гейм, след като двамата показаха невероятни отигравания още от самото начало на двубоя - отлична игра от основната линия, излизания на мрежата и майсторски удар след удар.

Гришо поведе в резултата спасявайки, няколко много трудни топки за 6:3. При една от тях той падна на тревата, което може би оказа и значение за остатъка от двубоя.

Димитров направи брейк още в третия гейм на втората част след две двойни грешки на Руне, който видимо се бе изнервил. След това Григор получи обезболяващи хапчета и продължи уверено, повеждайки с 4:2. Датският младок обаче отвърна с пробив за 4:4 и дори поведе с 4:5, печелейки три последователни гейма. Стигна се до тайбрек, като междувремнно българинът сътвори едно от изпълненията на турнира с гениален минаващ удар. В тайбрека той поведе с 4:3, но това бе всичко, за което успя да се пребори - Руне изравни резултата след 6:7(6).

В третия сет пробивите липсваха и така се стигна до тайбрек, който за съжаление отново бе спечелен от Холгер Руне. Тук ключов момент бе оспорване от страна на Димитров при 3:6, когато Гришо буквално спря да играе, а се оказа, че топката на Руне е добре и в крайна сметка след 6:7(4), нашата звезда изостана.

Две двойни грешки на Григор при 2:3 се оказаха решаващи за четвъртата част, тъй като се стигна до пробив на Руне за 2:4. Димитров взе само още един гейм и отстъпи с 3:6.

Българинът завърши с осем двойни грешки и вкара 55% от първия си сервис.

Така при третото си участие в четвъртия кръг на "Уимбълдън", Григор отново отпадна. При единственото си преминаване отвъд осминафиналите, той стигна до полуфинал - през 2014 година.

В четвъртфиналите Руне ще играе с Карлос Алкарас или Матео Беретини.

Dir.bg