Лудогорец започна по ужасяващ и срамен за клуба начин участието си в квалификациите на Шампионска лига.

Родният шампион загуби с 0:2 от косовския първенец Балкани и е изправен пред това да се сбогува с мечтите си в най-престижния евровпейски турнир след само един кръг.

Още по-притеснителното за разградчани е, че в първите 65 минути на мача те бяха напълно надиграни и тази преднина от два гола в полза на Балкани бе напълно заслужена.

Едва в самия край на мача Лудогорец опита да атакува по-агресивно и стигна до няколко опасности, но с поведението на играчите на родния шампион в първата 1/3 от мача, те по никакъв начин не показаха, че заслужават да победят.

И така след първия мач от един сблъсък, в който Лудогорец изглеждаше фаворит, разградчани вече изостават с два гола, които изобщо няма да бъдат върнати лесно следващата седмица, когато е реваншът на "Хювефарма Арена".

И докато първите около 20 минути на мача бяха спокойни, то постепенно Балкани започна да атакува. Домакините го правеха доста добре, със скоростни атаки, които на няколко пъти хващаха разградската отбрана неподготвена, но до гол не се стигаше.

За 45 минути Лудогорец така и не отправи удар, а когато изглеждаше, че двата тима ще се оттеглят при нулево реми на почивка, дойде едно центриране отляво, което отбраната на родния тим не изчисти, а от това се възползва Меритон Коренциа, който с хубав удар откри.

И вместо след почивката да видим коренно преобразен Лудогорец, на терена играта на родния тим бе още по-безлична, а в 54-ата минута Балкани напълно заслужено достигна до втори гол.

Ново центриране, при което Кендрим Зуба бе оставен напълно непокрит и с глава той нямаше проблем да вкара за 2:0.

Истински късмет е, че Лудогорец не изостана и с 0:3, защото малко след втория гол Едвин Куч се озова очи в очи със Серджио Падт, но стражът на разградчани спаси.

Някде след 65-ата миннута чак Лудогорец започна да играе по-добре от своя опонент, успя да отправи и точен удар, но истински опасната ситуация бе само една.

Тя се откри пред Доминик Янков, който бе отлично изведен и отклони топката към вратата, но след докосване на вратаря, тя се отклони в гредата и не се превърна в гол.

Така Лудогорец се сгромоляса тежко в Прищина, а следващата сряда в Разград родния шампион ще трябва да търси победа с поне два гола, за да вкара този сблъсък в продължения.

Dir.bg