Три от големите имена в българския футбол през последните години се присъединиха към "Мача на Надеждата", който се организира от Стилиян Петров. Към нашия отбор за двубоя на 6 септември се присъединяват Илиан Стоянов, който се прибира специално от Япония, един от най-добрите голмайстори в света сред вратарите Димитър Иванков и коравият защитник Росен Кирилов.

Илиан Стоянов има близо 100 мача за "Левски" между 2000 и 2005 година, а след това в продължение на седем сезона играе за Джеф Юнайтед, Санфрече Хирошима и Фагиано Окаяма в Япония. Той се прибира от Страната на изгряващото слънце специално за благотворителния двубой.

За България Коловати има 40 двубоя и участие на Евро 2004.

Димитър Иванков пък е един от култовите герои за феновете на "Левски" със своите над 200 мача за столичния тим. Бившият национален вратар (64 мача за страната ни) игра и в Турция за Кайзериспорт и Бурсаспор, печелейки Купата и титлата на страната, а същевременно е голмайстор №1 сред вратарите в Европа със своите 43 попадения, а в световен мащаб пред него са само Роджерио Сени и Хосе Луис Чилаверт.. Майсторът на дузпите се отказа от футбола през 2011 година.

Росен Кирилов също има над 50 мача за България (51), а в клубната си кариера играе за ЦСКА, Спартак (Плевен), Литекс, Аданаспор в Турция, както и за АПОП в Кипър и Васлуй в Румъния.

Така двата отбора придобиват почти окончателен вид. В тима на звездите, който ще бъде воден от Мартин О'Нийл, са потвърдили участие още Гари Кейхил, Максуел, Емил Хески, Юри Джоркаеф, Гарет Бари, Гайска Мендиета, Рой Кийн, Хенрик Ларсон, Робер Пирес, Луис Гарсия, Неманя Видич, Джо Коул, Шей Гивън, Стюърт Даунинг и Ашли Йънг.

Димитър Димитров-Херо ще може да избира и от Христо Стоичков, Димитър Бербатов, Наско Сираков, Мартин Петров, Мариян Христов, Георги Пеев, Милен Петков, Христо Йовов, Валери Божинов, Илия Груев, Радостин Кишишев, Красимир Балъков, Илиан Илиев, Здравко Здравков, Илиян Стоянов, Димитър Иванков и Росен Кирилов.

Дир.бг