Карлос Алкарас не остави никакви шансове на Холгер Руне - 7:6, 6:4, 6:4, като пречупи съпротивата на датчанина по пътя си към полуфинала на "Уимбълдън".

Световният №1 измъкна труден първи сет, в който нещата бяха "на кантар" в тайбрека, но испанецът показа по-здрави нерви. Именно емоциите сякаш подведоха на няколко пъти Руне, който прибързваше в търсене на уинъри. В предишния кръг той елиминира Григор Димитров с 3-1 сета.

Алкарас стигна до победата за 2 часа и 23 минути, като съпроводи последната точка с мощни изблици на емоции и крясъци.

20-годишният испанец влезе в турнира с куп съмнения как може да се справи на трева, след като вече едва ли има съмнение, че на останалите настилки го чака кариера, позлатена с куп трофеи.

Но в Лондон Карлитос се адаптира, намести играта си в първите кръгове и става все по-силен към края на надпреварата.

Той отива на полуфинал срещу Даниил Медведев, който открито си казва, че това не е любимата му настилка. Руснакът също за първи път отива на тази фаза, въпреки че е доста по-опитен от испанския си съперник.

"Не очаквах да играя толкова добре на тревата, за мен това е лудост", обяви на корта, клатейки глава след победата Алкарас.

Другата полуфинална двойка е Новак Джокович - Яник Синер и вероятно всеки, който не е луд фен на Яник или Даниил, няма търпение да гледаме финал Ноле - Карлитос.

23-кратният крал на турнирите от Шлема и бъдещето на тениса вече имат два мача един срещу друг (1-1 победи), но не са играли на финал.

Дир.бг