Садио Мане е бил уведомен от шефовете на Байерн (Мюнхен), че не попадва в плановете за новия сезон и е свободен да си търси нов отбор. Сенегалската звезда пристигна от Ливърпул с големи очаквания, но представянето му бе доста разочароващо. Африканецът лекува контузия дълго време, а също така си навлече още неприятности, след като удари съотборника си Лерой Сане.

За 38 мача за баварците във всички турнири, равносметката на Мане е 12 отбелязани попадения. Освен това заплатата му на "Алианц Арена" не е от най-ниските, дори напротив, а това също е причина клубното ръководство да иска да се раздели с него.

Най-доволни от това развитие на нещата със сигурност са в Саудитска Арабия. Двукратният футболист №1 на Африка е един от играчите, които са в трансферния списък на редица отбори от местната Про лига, като се съобщава за най-голям интерес от страна на Ал-Насър и Ал-Етифак.

Двата тима дори вече са отправили доста примамливи предложения към Мане, но все още липсва информация дали той би бил съгласен да продължи кариерата си в шампионат извън Европа. Договорът му с Байерн е за още два сезона, след като германците платиха на Ливърпул малко над 30 милиона евро за трансфера му през миналото лято.

Мане започна кариерата си във френския Метц, а след тов премина през Залцбург и Саутхемптън, за да стигне до Ливърпул, където изкара най-силните си години досега.

Дир.бг