Берое потегли победно през новия сезон в родното футболно първенство. Заралии, които се сдобиха с нови собственици по-рано през лятото, а след това се сдобиха с цял отбор нови футболисти, почти изцяло от Латинска Америка, победиха Пирин като гост с 2:1 в горещата петък вечер на стадион "Христо Ботев" в Благоевград.

Интересно бе това, че в стартовия състав на гостите попаднаха само трима от аржентинската колония, акостирала Под Аязмото досега през трансферния период. Наставникът Густаво Араголаса, също от Аржентина, заложи на трима свои сънародници в единадесетте, с които започна мача, както и на един еквадорец, един испанец и един французин, а останалите бяха българи.

Французинът Трибуле, който играе за старозагорци от миналия сезон, бе в основата на успеха, реализирайки и двете попадения за гостите.

"Oрлетата" поведоха в 22-ата минута след заучено изпълнение на свободен удар, след който Даниил Кондраков със силен далечен шут откри резултата.

Трибуле изравни в добавеното време на първата част, засичайки с глава центриране от корнер на капитана Симеон Мечев за 1:1. Французинът добави и втори гол на сметката си в 50-ата минута, когато засече пас на испанския си съотборник Майк Севайос.

Нападателят вкара и трети гол, но той бе отменен заради засада.

Като резерви за Берое в игра влязоха още двама аржентински футболисти.

Dir.bg