Бъдещето на Килиан Мбапе ще стане ясно в следващите дни, след като президентът на ПСЖ Насер ал Келаифи обяви, че ще пътува за Париж и лично ще се срещне "на четири очи" с мегазвездата на отбора.

Босът е в Доха, където с реалния собственик на тима - емира на Катар Тамим бин Хамад ал Тани, са обсъдили каква е стратегията им по казуса.

А той е, че Килиан с писмо предупреди собствения си клуб, че няма да удължи договора си отвъд неговото изтичане през лятото на 2024-а. Но пък не иска да си ходи сега, като е готов да изиграе сезона в Париж.

Ситуация, която никак не допада на ПСЖ - това означава, че Мбапе ще си тръгне без пари след 12 месеца, а клубът няма да вземе и цент за вероятно най-ценния играч на планетата в момента. И този, в когото е инвестирал над 400 милиона евро след привличането му през 2017 г.

Планът на Мбапе вече е повече от ясен. Той ще играе още година в Париж, ще получи заплатата си от 72 млн. евро годишно, а после ще премине като свободен агент в Реал Мадрид. За това мечтае от дете и не го крие.

Така всички са доволни - и играчът, и Флорентино Перес, но не и катарските босове на ПСЖ.

Според в. "Екип" Ал Келаифи ще постави ясен ултиматум на Мбапе - решавай до 31 юли дали ще преподпишеш или те продаваме още сега. Като офертата за нов договор съдържа повишаване на заплатата (говори се за сума, докосваща 100 млн. евро годишно) и ще задържи 24-годишния нападател в клуба още 4 сезона.

Ако ли не, трансферната сума, която ПСЖ ще иска, е около 200 милиона евро. Проблемът е, че никой не може да принуди купувачите да я платят, знаейки, че след година играчът ще е свободен. И така всъщност катарските шейхове и френският клуб са с вързани ръце, а козовете държи Мбапе.

Ако Реал реши да действа сега и да купи звездата за сума между 150 и 200 милиона евро, трябва светкавично да продаде играчи за сериозни пари. След трансфера на Джуд Белингъм от Борусия (Дортмунд) за 105 млн., които с бонусите и допълнителните клаузи отиват към 180 милиона, Реал е на ръба на "червената зона" на Финансовия феърплей на УЕФА.

Дир.бг