Старши треньорът на Лудогорец (Разград) Ивайло Петев вярва в уменията на играчите си да заличат преднината от два гола, която има Балкани (Косово). Двата отбора се изправят един срещу друг във втората среща от първия квалификационен кръг на Шампионската лига. Опитният специалист обаче смята, че себераздаването на всеки един футболист е по-важно от опита на отбора. Преди седмица на стадион "Фадил Вокри" Балкани спечели с 2:0 срещу 12-кратния български шампион и постави сериозно предизвикателство.

"Изиграхме един слаб мач, посредствен. Утре мачът трябва да е различен и да гоним победата от първата минута. Трябва да заличим два гола пасив, но не бива да не отиваме хаотично напред. Но аз вярвам на всички играчи и мисля, че ще продължим", започна Ивайло Петев в днешната си пресконференция.

И след това му беше зададен въпрос кое е най-важното за тима, дали опитът им Европа ще помогне: "Може би до голяма степен опитът е важен, но много по-важно е себераздаването на всеки, който влезе да играе. Нормално е да има напрежение, но ние трябва да се преборим. И това не е оправдание. Но на първо място трябва да играем като отбор. Защото по този начин излязохме и от кризата през март. Всеки има качества, щом е в тоя отбор. Основното е единственото е всеки да се бори за другия. Няма контузени в отбора ни".

Попитан дали очаква съперникът Балкани да играе защитно, специалистът заяви: "Логично е да са прибрани. Но по какъвто и начин да се представи противникът, ние трябва да си търсим нашите шансове и да заличим преднина от два гола. Залогът е голям. Трябва да направим всичко, за да преодолеем този противник. От нас зависи как ще се представим".

След мача с Крумовград миналия петък, който беше втора поредна загуба (1:3) за шампионите в рамките на една седмица, Ивайло Петев беше афектиран и заяви, че няма нищо случайно в двете поражения.

"Сега съм на друго мнение – два пъти гледах мача с Крумовград. Бяхме вяли в защита. Допуснахме три гола, но изтървахме над 10. Като бягане, функционално представянето ни не е било на същото ниво като с Балкани, защото играчите са тичали доста повече от предния мач. Просто лош момент и с лека ръка допуснахме три гола".

На въпрос дали продълженията в мача влизат в плановете му за утрешния реванш, той отговори: "Всичко влиза в плановете ни. И продълженията. Погрижили сме се и за това нещо".

БТА