Румънският шампион Фарул (Констанца) отпадна още в първия квалификационен кръг на Шампионска лига. Участ, коят може да застигне и Лудогороец, ако разградчани не постигнат обрат тази вечер срещу Балкани.

Фарул обаче имаше далеч по-тежък съперник в лицето на молдовския първенец Шериф от Тираспол, но успя да спечели първия мач в Румъния с 1:0.

В реванша снощи Амине Талал успя да вкара за 1:0 в полза на Шериф и да вкара мача в продължения, където с нови два гола, молдовдците отказаха своя румънския опонент.

Джером Мбекели и Питър Олувасун оформиха крайното 3:0, а с общ резултат от 3:1 Шериф продължи напред.

Във вчерашните мачове от Шампионска лига имаше и българско участие в лицето на Юлиан Ненов, който започна от първата минута за добре познатия у нас тим на Хамрун.

Малтийският кошмар на Левски се изправи срещу израелския Макаби (Хайфа), но в мач без особена интрига, защото израелците спечелиа първата среща с 4:0.

И все пак Хамрун играеше за своята чест, а Джоузеф Мбонг откри в полза на гостите в 31-ата минута. Юлиан Ненов не направи особено силен мач, защото бе първата смяна още на полувремето.

Все пак през втората част Макаби успя да стори логичното и обърна резултата, като с 2:1 в реванша и общ резултат от 6:1 успя да продължи напред в турнира.

Истинската драма на вечерта обаче се разигра в Мостар, където местният Жрински посрещна арменския Уратру с гол аванс след победата с 1:0 с гол в последната минута преди седмица в Ереван.

И Жрински поведе рано през първата част, като вече с два гола аванс в общия резултат изглеждаше, че босненците няма да имат особени проблеми с продължаването напред.

Уратру обаче изравни в 74-ата минута чрез Нарек Григорян, а драмата бе пълна, когато отново той реализира дузпа в 91-ата минута, в което донесе победата на арменците с 2:1 и прати мача в продължения.

В тях Жрински бързо вкара гол чрез Томислав Киш, но Уратру отново изравни и така с 3:2 в полза на арменците, мачът трябваше да се решава с дузпи.

При тях по-точни бяха домакините, като с 4:3 точни изпълнения от бялата точка, Жрински продължи напред.

Ето и резултатите от вечерта:

Шериф Тираспол (Молдова) - Фарул Констанца (Румъния) 3:0 след продължения и (3:1) общ резултат

Макаби Хайфа (Израел) - Хамрун (Млата) 2:1, (6:1)

Раков Честохова (Полша) - Флора Талин (Естония) 3:0 (4:0)

БАТЕ Борисов (Беларус) - Партизани (Албания) 2:0 (3:1)

Жрински Мостар (Босна) - Уратру (Армения) 2:3 след продължения, 3:3 обш резултат и 4:3 при дузпите

Брейдаблик (Исландия) - Шамрок (Ирландия) 2:1 (3:1)

ТНС (Уелс) - Хекен (Швеция) 0:2 (1:5)

Струга (Северна Македония) - Жалгирис (Литва) 1:2 (1:2)

Дир.бг