Галатасарай очевидно не е толкова сигурният потенциален съперник на Лудогорец, ако разградчани достигнат до следващата фаза на Шампионска лига.

Жребият отреди победителят от двойката между Лудогорец и Олимпия (Любляна), да играе срещу един измежду Галатасарай и литовския Жалгирис, като никой не очакваше турският шампион да има проблеми.

Такива обаче възникнаха на изкуствения терен във Вилнюс, където Жалгирис геройски се пребори за равенство 2:2.

Ремито бе изковано в продължението на мача, когато Донатас Казлаускас засече от воле центрирането на Бопесу, за да донесе на Жалгирис може би най-престижния му европейски резултат.

Иначе на фона на пропуските и на моменти доста лежерната игра на турската суперселекция, изненадващо именно Жалгирис поведе.

Това се случи в самото начало на втората част, когато точен бе Матиас Кехинде.

Голът събуди гостите от Турция, които постепенно заиграха далеч по-агресивно и за по-малко от две минути между 75-ата и 77-ата, успяха да осъещстват пълен обрат.

Голове Абдулкерим Бардакчи и Халил Дервишоглу сякаш свършиха работа на Галатасарай, докато не дойде шокиращият за всички момент в 91-ата минута и изравнителният гол на Казлаускас.

Така всичко в този сблъсък ще трябва да се решава в Истанбул, където бъдете сигурни Галатасарай ще е големият фаворит и всичко различно от разгром ще е изненада.

Дир.бг