Лудогорец" и "ЦСКА 1948" излизат тази вечер във важни европейски мачове в Шампионската лига и Лигата на конференциите.

На стадиона в Разград от 21.45 ч. "Лудогорец" се изправя срещу първенеца на Словения "Олимпия" (Любляна) в първи мач от втория предварителен кръг в Шампионската лига.

Срещата ще бъде предавана пряко по "Диема Спорт" 3.

От 20.30 ч. на Националния стадион "Васил Левски" "ЦСКА 1948" приема румънския ФКСБ. Двубоят е пряко по "Диема Спорт".

"Лудогорец" стигна до тази фаза в турнира, след като отстрани шампиона на Косово - "Балкани". В първия мач българският отбор загуби с 0:2, но след това постигна категоричен успех с 4:0. Тимът на Ивайло Петев навлиза в ритъм, като през уикенда вкара пет гола на "Етър" в Първа лига.

"Олимпия" е третият съперник от Словения, срещу когото "Лудогорец" се изправя в европейските турнири. Дотук балансът на шампионите е една победа и три равенства. През 2019 г. в плейоф в Лига Европа беше елиминиран "Марибор" (0:0 и 2:2, победа след дузпи), а през 2021 г. "Мура" след 3:1 и 0:0 във втори кръг в Шампионската лига.

Преди двубоя с "Олимпия" Ивайло Петев си пожела "Лудогорец" да не показва лицето от първите си два мача през сезона.

"Доста мачове изгледах на Олимпия. От месец и половина имат нов треньор. Всеки човек е различен. Казах в началото, че това е доста добър отбор. Имат много добри играчи, но важно е ние по какъв начин ще им позволим да разгърнат своя потенциал. Всичко си зависи от нас".

"Когато изживееш тежки моменти, трябва да си вземеш поука. Това вече е преживяно от нас. Изиграхме два добри мача, с енергия и смятам, че момчетата ще се представят на ниво".

Относно атмосферните условия и високите температури той каза: "Условията не можем да ги избираме, надяваме се, че ще е малко по-хладно в 21.45 ч. но без значение каква ще е температурата, то и за двата отбора тя е еднаква".

Ако отстрани "Олимпия" българският тим ще срещне "Галатасарай" или "Жалгирис".

За "ЦСКА 1948" мачът с ФКСБ ще бъде първи европейски в историята на клуба. "Дългоочакван и много заслужен мач за нашия отбор. Концентрирани сме върху първия мач, очаквам доста динамичен двубой и се надявам да влезем подобаващо от самото начало", коментира преди срещата треньорът на българите Атанас Рибарски.


"Запознахме се с противника, знаем какво да очакваме и ще противодействаме. За момчетата това ще бъде едно предизвикателство и награда за техния труд. Преди всичко искам да видя в тях желание. Гледахме детайлно отбора на ФКСБ, доста добро впечатление правят офанзивните им футболисти".

За срещите с румънците "ЦСКА 1948" ще бъде без един от основните си играчи Ивайло Чочев, който е контузен. Аут е и един от новите в отбора: Неделко Пишчевич.

Дневник