Лудогорец и Олимпия Любляна оставиха развръзката в спора за реванша.

В първия мач от втори предварителен кръг на Шампионската лига на стадиона в Разград двата тима завършиха 1:1, а домакините нацелиха два пъти гредата.

Реваншът е след седмица в Словения.

Мачът в Разград изобилстваше със здрави сблъсъци, като двата тима се вкопчиха в сериозна битка на терена, където в началото на второто полувреме се изля и пороен дъжд.

Още в четвъртата минута неприятните новни за разградчани дойдоха. Новият тримилионен трансфер в атака - Куадуо Дуа, се контузи и напусна терена, държейки се за глезена. Той бе заменен от Матиас Тисера.

Гостите поведоха със страхотен гол в 14-ата минута. Една недобре изчистена топка се озова в Тими Ейшник, който с левия крак насочи топката по брилянтен начин в долния ъгъл на Серджио Падт.

В 22-ата минута Кирил Десподов изпълни страхотен пряк свободен удар, но топката срещна напречната греда.

В последната минута на първата част родният национал Доминик Янков изравни резултата. Той по чудесен начин нахлу в наказатленото поле и вместо да побърза с изстрела, доста хитро изчака до последно и просто копна топката покрай вратаря, а това донесе заслуженото 1:1.

В началото на втората част над Разград се изсипа тежък порой, който направи условията за игра доста тежки. Заради стихията на практика в първите 15 минути на втората част липсваха положения, а дъждът все пак спря около 60 минута на двубоя.

В 64 минута Матиас Тисера се озова зад отбраната на Олимпия и отправи силен изстрел, но втатарят на гостите успя да спаси

След това пък най-ниският футболист на терена Спас Делев изненадващо получи отличен шанс да се разпише с глава, но ударът му срещна напречната греда, а Олимпия отново оцеля.

До края гостите се прибраха плътно в отбрана, за да пазят резултата и в крайна сметка успяха да стигнат до равенство, като развръзката остана за реванша.

Дир.бг