ЦСКА 1948 изигра исторически за клуба дебютен двубой в европейските клубни турнири.

Столичани, които са създадени едва преди 7 години, загубиха заслужено с 0:1 от румънския ФКСБ в първия мач от втори предварителен кръг на Лига на конференциите.

На стадион "Васил Левски" в София гостите бяха по-добрият отбор и взеха аванс преди реванша след седмица в Букурещ.

И един куриоз - срещата бе спряна за около 5 минути заради токов удар на стадиона.

Румънският тим имаше териториален превес в първите минути, а на трибуните се забеляза любопитен факт - бройката фенове на домакини и гости е много близка. Постепенно обаче ЦСКА 1948 изравни играта, като двата тима действаха доста предпазливо в първите 15 минути.

Първото по-чисто положение за домакините дойде в 21 минута, когато Педриньо стреля от фаул от далечна дистанция, но не затрудни особено вратаря на ФКСБ.
 

ГОЛ ЗА ФКСБ! В 28 минута Флоринел Коман прати топката в мрежата на българския отбор след грешка на вратаря Даниел Наумов, който изби едно подаване право към Коман и нападателят на гостите веднага прати от въздуха топката във вратата.

Попадението допълнително мотивира гостите, които чрез Олару в 35 минута отправиха изключително опасен удар от далечна дистанция, но топката мина на сантиметър от вратата на ЦСКА 1948.

До края на полувремето липсваха по-сериозни положения пред двете врати, като ФКСБ заслужено се оттегли с аванс на почивката.

В началото на втората част отново Коман пробва мерника си, но този път топката мина извън страничната греда.

Най-добрата възможност за ЦСКА 1948 от началото на мача дойде в 65 минута, когато Антонио Вутов се измъкна зад отбраната на гостите, но се засуети, а опасният му удар бе отразен от вратаря на гостите.

Малко след това пък токов удар загаси част от осветлението на стадион "Васил Левски". Съдията спря мача за около 5 минути, докато аварията не бъде отстранена. В крайна сметка ситуацията се нормализира и двубоят продължи.

В последната минута от редовното време Талис получи отличен пас в наказателното поле, но не успя да прати топката в мрежата на гостите. А реферът отсъди 9-минутно продължение.

До края обаче положения и пред двете врати липсваха, като румънците заслужено спечелиха двубоя.

Дир.бг