ЦСКА-София загуби с 0:2 у дома срещу носителя на купата на Румъния за последните два сезона Сепси в първи мач от втория квалификационен кръг в Лигата на конференциите.

В 16-ата минута на двубоя Матиас Фаетон шутира след подаване на Дюкенс Назон, но вратарят Роланд Никзули се справи със ситуацията. Десет минути след това Тобиас Хайнц центрира от фаул в наказателното поле и Мено Кох свали с глава към Джонатан Линдсет, който би в аут.

След близо половин час игра гостите направиха сериозен пропуск. Козмин Матей получи извеждащ пас зад гърба на защитата, навлезе в наказателното поле на "червените", но опитът му за удар беше блокиран от Тибо Вион, след което топката достигна до Николае Паун, който шутира в аут.

В 35-ата минута Андрес Думитреску центрира в наказателното поле на българския отбор, където Михай Балаша стреля неточно.

Четири минути преди края на редовното време на първата част Мариус Щефанеску беше изведен сам срещу Густаво Бусато, но вратарят направи решително спасяване при опита за гол на нападателя. Кълбото достигна Козмин Матей, който комбинира с Павол Шафранко и той би в аут.

В първите минути на второто полувреме ЦСКА-София опита да контролира повече топката и да наложи натиск, но не достигна до чисти голови положения пред вратата на румънците.

В 68-ата минута Сепси взе аванс в резултата. Мено Кох допусна грешка и топката мина зад него. Марио Рондон подаде за Николае Паун, а той продължи към Роланд Варга, който остана само срещу Бусато, но бразилският вратар се направи спасяване. Веднага след това Николае Паун се оказа най-съобразителен в наказателното поле и изпрати топката в мрежата.

Сепси реализира и в 80-ата минута на двубоя. Густаво Бусато допусна изключително груба грешка. Бразилецът излезе извън наказателното поле, за да пресече топката, но загуби единоборството, а веднага след това Роланд Варга не пропусна да вкара с точен и прехвърлящ удар в опразнената врата на ЦСКА.

Две минути преди края на редовното време шут на резервата Виталие Дамашчан срещна напречната греда на вратата, пазена от Бусато. При последвалото статично положение пред вратата на столичани Бранислав Ниняй също нямаше шанс да се разпише и топката се отби в страничния стълб.

Това е първо поражение за "червените" в евротурнирите на стадион "Българска армия" в последните близо 18 години.

Двубоят-реванш между двата отбора ще се проведе през следващата седмица в Румъния.

БТА