Уелтън и Роналдо вкараха головете и Левски спечели с 2:0 като гост срещу Шкупи от Република Северна Македония в мач от втория квалификационен кръг на футболния турнир Лига на конференциите. Бразилците бяха точни в двете полувремена на много тежък терен на македонския национален стадион "Тодор Проески".

Левски реализира единственото си чисто положение през първото полувреме. В 31-та минута Кристиан Димитров подаде дълъг пас от защита към Рикардиньо, който пое по дясното крило и върна към дузпата за Уелтън. Крилото на българския тим изпревари защитник на Шкупи и засече топката във вратата за 1:0.

Преди това македонците имаха две сериозни положения за гол. Пламен Андреев не се справи с контрола над топката в наказателното поле и тя попадна в краката на Уалид Хамиди, който обаче не успя да уцели опразнената врата на Левски. След това пък Михал Пинтер спечели висока топка при центриране и стреля с глава, но Андреев отрази удара.

В добавеното време на първата част Шкупи направи още едно положение, но Кристиан Димитров спаси Левски. Реналдо Сифас бе изведен зад гърба на защитата и прехвърли излезлия да го посрещне Пламен Андреев, а българският бранител догони топката и я изчисти от голлинията.

През втората част Уелтън застраши на два пъти вратата на Шкупи, а българската защита не бе сериозно затруднена от нападението на македонците. Проблемите бяха свързани по-скоро с контузии, след като Асен Чандъров и Рикардиньо бяха заменени с болки. Дебют за българския тим в 79-та минута записа Асими Фадига, който замени героя от мача срещу Ботев (Пловдив) Давад Ел Джемили.

Левски стигна до втори гол в четвъртата минута на добавеното време от ъглов удар. Топката бе отклонена от Асен Чандъров, който я изпрати пред вратата на македонците към непокрития Роналдо. Влезлият като резерва бразилец се разписа от близко разстояние за крайното 2:0 в полза на българския тим.

БТА