Общо 21 са арестуваните от полицията в Скопие футболни фенове, като 19 от тях са фенове на „Левски“ София, а двама – на ФК „Шкупи“, съобщи портал „Центар“.

Осем български граждани са арестувани за агресия по време на мача, двама - за физическо нападение на полицейски служители, които са извършвали служебните си задължения, а деветима са арестувани за агресивно отношение към полицията. Предстои да им бъдат повдигнати обвинения.

Служителите на Сектора по вътрешните работи в Скопие са задържали и двама фенове на ФК „Шкупи“, които са нарушили обществения ред и спокойствие с физическа саморазправа.

Болница „Св. Наум Охридски“ в Скопие съобщи снощи, че ранен с хладно оръжие български гражданин е постъпил за лечение и се извършва операция. Още трима фенове на „Левски“ бяха ранени, а идентичността на по-голямата част от нападателите е била потвърдена, според информация на „Центар“. В момента тече разследване по случая, след което ще бъдат повдигнати обвинения. Всички ранени са в стабилно състояние към момента.

Атмосферата се нажежи още преди мача с неуместни коментари и съобщения в социалните мрежи, както и коментари на български фенове пред местни медии. Срещата между ПФК "Левски" София и ФК "Шкупи" от втория предварителен кръг на Лигата на конференциите на стадион „Тодор Проески“ в Скопие беше определена от УЕФА като двубой с висок риск. До сблъсъци след мача, който приключи с резултат 2:0 в полза на българския отбор, не се стигна.

БТА