Българското участие на Световното първенство по плувни спортове в Япония завърши с четири полуфинала.

И тримата ни представители на шампионата - Йосиф Миладинов, Габриела Георгиева и Любомир Епитропов, успяха да достигнат до място сред най-добрите 16 в света, като Миладинов го стори в две различни дисциплини.

Миладинов, който е сребърен медалист от последното Европейско, днес плува в коронната си дисциплина 100 метра бътерфлай, в която преди две години успя да достигне и до финал на Олимпиада.

Той даде осмо време в сериите и бе сред фаворитите за участие на финал, но в полуфинала Миладинов даде по-лошо време от 51.81 секунди, което го остави на 14-о място и извън финала.

Преди пет дни Миладинов бе част от полуфиналите в дисциплина 50 метра бътерфлай, където остана на 16-о място и с най-слабо време от полуфиналистите.

Най-силното ни класиране донесе Габриела Георгиева, която днес бе част от полуфиналите на 200 метра гръб, където с време от 2:11.99, остана на крайното 13-о място.

Преди четири дни Георгиева участва и в дисциплина 100 метра гръб, но там отпадна още в сериите.

Вчера на полуфинал участва и Любомир Епитропов, който го направи в дисциплина 200 метра бруст.

Той преодоля сериите с общо 13-о време, но в полуфиналите Епитропов не успя да подобри времето си и с 2:11.28 минути зае крайното 15-о място.

Епитропов бе част и от дисциплината 100 метра бруст, но там не успя да преодолее сериите.

Дир.бг