Италианският гранд Ювентус окончалтено бе изхвърлен от европейските клубни турнири, като също така отнесе и изключително тежка глоба.

Освен лишаването от участие в турнира Лига на конференциите, което със сигурност не е най-голямата болка за всеки свързан с Юве, клубът ще трябва да плати глоба от 20 милиона евро за провиненията си.

А те са нарушаване на финансовия феърплей на УЕФА и фалшифицирането на документи с цел завишаването на приходите, за да може разходите на клуба да влизат в нужните рамки.

Именно заради това Ювентус получи първоначално наказание от отнемане на 15 точки в Серия "А", което впоследствие бе редуцирано на 10 точки.

Съвсем логично бе, че УЕФА няма как да подмине тези нарушения, заради които прокуратурата проведе няколко специализирани акции в офисите на клуба в последните месеци.

Наказанието бе очаквано, а дори според медиите в Италия, то е плод на споразумение с УЕФА, защото самият клуб е предпочел да бъде наказан сега, когато участва в Лигата на конференциите, вместо да изтърпи санкция при евентуално участие в Шампионска лига в следващите сезони.

В подкрепа на тези информации е фактът, че от Ювентус категорично заявиха, че приемат своята санкция и няма да я обжалват, макар да има това право.

 

 

 

 

 

Така мястото на Юве в Лигата на конференциите ще бъде заето от Фиорентина, който преди два месеца игра финал в надпреварата, а "бианконерите" ще бъдат под строг мониторинг за следващите три финансови години.

Дир.бг