Нестор Ел Маестро е новият треньор на ЦСКА, съобщи клубът чрез официалния си сайт.

Новината идва само три часа, след като "червените" официално съобщиха за раздялата си със Саша Илич.

Ел Маестро е добре познато име у нас, защото той вече бе треньор на ЦСКА в периода юни 2018 - февруари 2019.

Тогава обаче той напусна доста изненадващо точно преди старта на пролетния полусезон, а по непотвърдена информация ставаше въпрос за сериозен скандал между него и играчите, както и разногласия с ръководството, заради които Ел Маестро сам е решил да си тръгне. След това той бе заменен от Любослав Пенев.

За периода си на "Българска армия" той остави впечатление на доста колоритна и нестандартна личност. Роден в Сърбия, израсъл в Англия и сменил фамилията си от Йевтич на Ел Маестро и получил познанията си за играта в Германия, където започва работа като асистент в Шалке и Хамбургер, без някога да е бил професионален футболист.

След ЦСКА колоритният треньор, премина през Щурм Грац, саудитският Ал-Таавон, както и турският Гьозтепе, но и на трите места не може да се похвали с особено успешен престой.

От месец март 2022-а той е без работа, като сега ръководството на ЦСКА се спря именно на неговото име като заместник на сънародника му Саша Илич.

Макар ЦСКА да направи доста сериозна селекция с няколко много скъпи попълнение, отборът стартира с реми срещу Хебър, труден минимален успех срещу Крумовград, както и катастрофалното 0:2 срещу Сепси в евротурнирите, което костава и поста на Илич.

Именно реваншът срещу румънците следващия четвъртък ще е повторният дебют на Ел Маестро начело на ЦСКА.

Ето какво написаха и от клуба на официалния си сайт:

"Наставникът вече е в България заедно със своя щаб в състав Никон Ел Маестро и Борян Стаматович, като предстои към тях да се присъедини още един помощник. В щаба на Ел Маестро остава досегашният треньор на вратарите Стоян Колев. Договорът им е за една година с опция за удължаване.

Това е вторият период на наставника в ЦСКА. Той води отбора между 7 юни 2018 - 8 февруари 2019 г. и е запознат със спецификите на българския футбол и средата у нас. Благодарим на Ел Маестро за бързата реакция и готовността да помогне на отбора ни преди реванша в Лигата на конференциите и важните двубои, които ни предстоят в българското първенство".

Дир.бг