Лудогорец се сбогува с мечтите си в Шампионска лига след една брутална и дъждовна вечер в Любляна.

Разградчани загубиха с 1:2 от местния шампион Олимпия и след 1:1 в първия мач, отпаднаха от квалификациите на Шампионска лига с общ резултат 2:3.

А всичко това се случи по изключително болезнен начин, защото победното попадение за Олимпия падна в 93-ата минута на мача. В момент, когато останалият с десет души на терена тим на разградчани се бранеше и очакваше продълженията.

Но тези продължения така и не настъпиха. След суматоха и няколко пропуска на словенците, последва корнер, при който капитанът Тими Макс Елшник отбеляза решителното попадение. Или поне трябваше да е решително ...

Защото това не бе всичко. Едно от последните отигравания в мача бе груб шпагат срещу Спас Делев, който първоначално реферът подмина и свири край на мача.

Но ВАР се намеси, главният съдия преразгледа ситуацията и след последния съдийски сигнал отсъди дузпа в полза на Лудогорец. Капитанът Кирил Десподов се нагърби, но ударът му бе спасен.

Олимпия продължава напред и си гарантира участие в групите на някой от европейските турнири, като минимумът за словенците е Лигата на конференциите.

За Лудогорец пътят на международната сцена пък ще продължи в Лига Европа, където разградчани очакват загубилия от двойката Астана - Динамо (Загреб), а след 4:0 за хърватите в първия мач, по всяка вероятност това ще бъдат казахстанците.

А днес всичко започна перфектно, защото в начални минути Лудогорец бе по-агресивният и по-добър тим на терена, което бе ознаменувано с гол-красавец на Кирил Десподов, вкаран от пряк свободен удар в 15-ата минута.

Но най-лошото се случи само четири по-късно, защото словенците отвърнаха подобаващо и изравниха, когато след едно центриране от фаул, капитанът Елшник бе оставен непокрит и вкара за 1:1.

Това изравняване доведе до значителен импулс в състава на домакините, които трябва да съжаляват, че до края на полувремето така и не водеха в резултата.

И нещата продължиха да се развиват така и след почивката. По-опасни атаки на Олимпия, но постепенно Лудогорец заигра по-добре, вдигна оборотите и дори в последните минути изглеждаше като отборът, с по-големи шансове да спечели сблъсъка.

Дори и глупостта на Сон, който в 82-ата минута си изкара директен червен картон за удар с глава срещу противник, можеше и да не се окаже фатална, ако две минути по-късно ударът на Спас Делев вместо в гредата, се бе превърнал в гол.

Фатални за Лудогорец се оказаха минутите в продължението на мача, когато разградчани се прибраха да чакат продълженията и дойде победният гол на капитана Елшник, който оформи своя хеттрик в общия сблъсък. Два гола тази вечер, както и един преди седмица в Разград.

А за да се окаже това и един от най-драматичните мачове в европейската история на Лудогорец, трябваше да дойде и лудостта след последния съдийски сигнал, когато Десподов имаше шанс да изпълни дузпа, но не я превърна в гол.

Дир.бг