Новият старши треньор на ЦСКА-София Нестор ел Маестро заяви, че има недовършена работа от предишния си престой в клуба и въобще не се е колебал, след като получил покана от ръководството да се завърне начело на "армейците".

Ел Маестро говори за първи път пред медиите, след като замени Саша Илич преди четири дни. Специалистът стори това на пресконференцията преди реванша със Сепси във втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите.

"Дани Ганчев ми се обади след мача в четвъртък около полунощ и без да го размишлявам взех самолет и бях в София сутринта. За много треньори е голяма чест да бъдат в ЦСКА-София. Чувствам, че имам недовършена работа в ЦСКА-София, където се чувствам като у дома си. Обичам много този велик клуб и изобщо не размишлявах", каза Ел Маестро пред репортерите.

"Много клубове сменят треньорите си често. Това е част от работата ни. Специално на Балканите, това е нещо нормално. Позитивното е, че Саша Илич започна и завърши цял един сезон, което е стъпка в правилната посока".

"Свършихме много работа през изминалите четири дни. Фокусът ни беше върху мача утре. Но сезонът продължава и след утре, без значение от резултата. Отговорът, който видях в играчите, беше положителен. Искам отборът да играе различен стил, в сравнение от миналата година и от преди пет години, когато бях тук. Ще играем по по-активен начин, по начин, който е по-подходящ за клуб като ЦСКА-София", каза Ел Маестро.

"Аз съм треньор, който винаги се адаптира към решенията на клуба. Но това, което видях това лято, беше голяма инвестиция от страна на собствениците. Дойдоха някои фантастични играчи, сега трябва да ги подредим в правилната концепция много бързо. Това ще бъде ключът към успеха този сезон", добави треньорът.

"Със сигурност имам повече опит и сега съм по-добър треньор в сравнение с предишния ми престой в клуба преди пет години.

Треньорът потвърди, че халфът Амос Юга ще пропусне мача със Сепси заради контузия. Французинът ще се възстановява около месец.

БТА