Отборите на косовския Дрита и чешкия Виктория (Пилзен) изиграха може би най-интригуващата среща в Лигата на конференциите в четвъртък вечер. Чехите, които имат общо седем участия в групите на европейските клубни турнири, включително и на Шампионската лига миналия сезон, спечелиха гостуването си с 2:1 и след 0:0 в първия мач продължават напред към следващия квалификационен кръг на третата по сила надпревара на континента.

Срещата бе същински трилър, защото победата на гостите дойде в 114-ата минута, но без двата отбора да играят две продължения по 15 минути.

На стадион "Фадил Вокри" в косовската столица Прищина имаше проблем с осветлението, довел до прекъсването на срещата за доста дълъг период от време. И съответно накарал датския съдия Якоб Александър Сундберг да даде изключително дълго продължение.

Гол на резервата Рафиу Дуросинми изведе Виктория напред четвърт час преди края, но косоварите не се предадоха и изравниха във втората минута на добавеното време. А най-доброто предстоеше, поне за гостите от Пилзен.

Голмайсторът за домакините Блерим Красничи получи втори жълт картон в 19-ата минута на продължението, което изглеждаше сякаш безкрайно. А за радост на гостите те си спечелиха дузпа, реализирана от Ерик Ирка в 24-ата минута на добавеното време за 2:1.

Резерва за домакините остана българинът Дилян Георгиев.

Швейцарският гранд Базел отпадна въпреки победа с 2:1 срещу Тобол в Казахстан. Домакините продължават напред към третия кръг с общ резултат 4:3.

Миналогодишният палач на "Левски", Хамрун Спартанс, също е в следващия кръг. Малтийците победиха Динамо (Тбилиси) като гост с 1:0 и с общ резултат 3:1 са в следващата фаза.

Нидерландският Твенте се нуждаеше от продължения, за да надвие шведите от Хамарби. Бившият отбор на Николай Михайлов загуби с 0:1 в редовните 90 минути, а след победа с този резултат в първия мач нещата отидоха в продължения, където Идриси класира гостите напред.

Дир.бг