УЕФА глоби тежко ЦСКА с 35 250 евро за инциденти по време на домакинството на "червените" срещу Сепси (0:2), в първия мач от втория предварителен кръг на Лига на конференциите.

Санкцията е обоснована така: 20 000 евро са заради дискриминационно поведение на агитката, а към тази санкция е добавено и частично затваряне на стадиона за следващия домакински двубой от евротурнирите.

Останалата сума е за използване на пиротехника.

Същевременно играчът на ЦСКА Марселино Кареасо ще бъде наказан за един мач в евротурнирите, след като е получил червен картон при гостуването на Сепси (0:4). Случилото се е след последния сигнал, а причината е протест и пререкания с рефера.

Същевременно другият гранд родния футбол - Левски, трепери за нова тежка санкция от УЕФА. "Сините" могат да получат такава заради прояви на фенове в края на реванша с Шкупи (1:0).

Около 80-ата минута на двубоя пред сектор "Б" бяха взривени редица бомбички, а след това имаше бой между ултраси на трибуните. Всичко това е описано в доклада и ще доведе до наказание.

То може да е тежко предвид факта, че УЕФА вече сакнционира "сините" с 40 хиляди евро за инциденти около първия мач в Скопие и забрани фенове на тима да пътуват за следващото гостуване - а то ще е срещу Апоел Беер Шева от Израел.

Този път е възможно към наказанието да има сходна точка като тази при ЦСКА - частично затваряне на трибуни на "Герена" за реванша с израелците.

Дир.бг