Очакваният с огромен интерес боксов двубой между Антъни Джошуа и Дилиън Уайт няма да се състои. Причина за пропадането на битката, която бе насрочена за 12 август в Лондон, е положителна допинг проба на Уайт.

Новината бе потвърдена официално от организаторите (без да се уточнява каква е забранената субстанция), които също така трябва спешно да решат какво ще се случи с боксовата галавечер.

Вариант 1 е Джошуа да отпадне от програмата и да изчака за своето голямо завръщане на ринга, което евентуално може да се измести за края на годината, а съперник да бъде Дионтей Уайлдър.

Вариант 2 обаче е далеч по-интересен и съвсем възможен - да се смени съперникът още за двубоя на 12 август. А името е добре познато у нас - Дерек Чисора. Британецът, който на практика сложи край на кариерата на Кубрат Пулев преди година, трябваше същата вечер да се бие с Джералд Уошингтън.

Възможно е Чисора да бъде "повишен" до съперник на Джошуа, а местните фенове определено ще се радват да видят битка между двамата.

От щаба на Чисора не се очаква да има проблеми, като последната дума ще е на Ей Джей.

Очакванията са в близките часове да има развръзка на интересния казус, но шансовете главен мач с участието на Джошуа все пак да има са големи.

Дир.бг