Владимир Зографски спечели втори пореден старт от Гран при веригата по летен ски скок, след като триумфира на малката шанца в Шчирк (Полша).

Най-добрият български състезател в този спорт събра 257.3 точки и продължава отличното си представяне за сезона, след като миналата неделя зае първо място в надпреварата на голямата шанца в Куршевел (Франция), а ден по-рано се нареди втори.

Зографски беше девети в класирането след първия опит, в който преодоля 97.5 метра за общо 112.9 точки. При втория си скок той беше перфектен, постигна 106.5 метра за още 144.4 точки, с което събра сбора от 257.3.

Втори и трети завършиха съответно представителите на домакините Александър Знишчол и Пьотр Жила с 253.5 и 252.9 точки.

Зографски спечели и квалификацията в Шчирк снощи, след като получи 138.8 точки след опит от 105.5 точки. Той триумфира в конкуренцията на сериозни имена в спорта като Давид Кубацки, Камил Стох, Жила, Роберт Йохансон и други.

Така българинът излезе начело във временното класиране в Гран при веригата след третия кръг с 280 точки. Втори със 198 е швейцарецът Грегор Дешванден, пред  Александър Знишчол  със 136 точки.

Утре в Шчирк (Полша) предстои още едно състезание от Гран при веригата по летен ски скок.

БТА