Григор Димитров  не успя да се класира за финала на турнира във Вашингтон от категория АТР 500. Най-добрият български тенисист загуби с 3:6, 6:7(4) от Даниел Еванс. За британецът това ще бъде първи финал от това ниво. Негов съперник в спора за трофея ще е Талон Грийкспор, който елиминира Тейлър Фриц в другия полуфинал.

За Григор това беше трети полуфинал през сезона след тези в Ротердам и Женева. И в този случай обаче хасковлията не успя да прескочи тази фаза и да играе за спечелването на трофей. Във Вашингтон българинът отстрани последователно Макензи Макдоналд и Емил Русувуори, а Юго Юмбер не излезе в мача помежду им от четвъртфиналите заради контузия.

Димитров започна по-добре срещата и имаше възможност да пробие още в началото, но Еванс показа здрави нерви и се измъкна от трудната ситуация. Българинът продължи да бъде ефективен до 3:3. В седмия гейм Гришо за първи път трябваше да спасява точка за пробив. Той успя да го направи, стигайги до дюс, но тогава Еванс взе инициативата и проби за 3:4. Британецът спечели своето подаване, а след това отново проби, за да поведе след 3:6.

Втората част стартира по идентичен начин. Еванс изостана с 15:40 на свой сервис, но удържа подаването си. Димитров също имаше затруднения при 1:2, но благодарение на началния си удар не допусна да бъде пробит. Двамата тенисисти сервираха уверено и се стгина до тайбрек. Там играта беше равностойна, като Гришо на два пъти заличи пасив от мини брейк. При 4:5 той имаше два сервиса, но не успя да се възползва и загуби срещата.

Gong.bg