"Левски" завърши 0:0 в първия си мач срещу израелския Апоел (Беер Шева).

"Сините" демонстрираха добра игра в пустинята и имат поводи за оптимизъм преди реванша на "Герена" от третия кръг на Лига на конференциите.

Освен на терена, горещо бе и на трибуните в Израел, където в официалната ложа седна бившият собственик на българския отбор Майкъл Чорни. Руският бизнесмен с еврейски произход дори се снима с емблематични фигури като Наско Сираков, Даниел Боримиров и друг бивш собственик - Тодор Батков.

Чорни бе начело на "сините" в края на XX век, като при неговото управление "Левски" спечели 3 титли и 2 Купи на България, но след това бизнесменът бе екстрадиран от България като заплаха за националната сигурност.

В първите минути домакините упражниха натиск, но без да застрашат сериозно вратата на българския отбор, който бе подкрепян от около 30 човека на трибуните. Само за 5 минути бяха отправени 3 удара към вратата на "Левски".

В 10 минута дойде и първата голяма опасност пред Пламен Андреев, след като нападател на Апоел се размина на сантиметри от прострелно центриране точно пред голлинията на "сините".

Картинката се запази и до 25 минута, като "Левски" демонстрира по-предпазлива игра, давайки инициативата на съперника.

Пропуск за "Левски"! След точно 30 минути игра Рикардиньо бе изведен на отлична позиция, но ударът му бе отразен от вратаря на Апоел.

В 37 минута треньорът на българския отбор Николай Костов бе принуден да направи принудителна смяна, като контузеният Марин Петков бе заменен от Патрик-Габриел Галчев.

Малко след това пъл Уелтън бе изведен зад гърба на израелската отбрана, но ударът на нападателя мина над гредата. В самия край на полувремето и Патрик-Габриел Галчев пробва мерника си, но не уцели вратата на домакините. Добри минути за "Левски", след които идва и краят на първата част.

Второто полувреме започна така, както завърши първото - с голям пропуск за "Левски". Удар с глава на Роналдо отблизо бе отразен от вратаря на Апоел.

И нещо любопитно. Веднага след това в игра за домакините се появи българин - младокът Йоан Стоянов, който стана вторият нашенец след Георги Пеев, който играе срещу "Левски" в евротурнирите.

До средата на втората част "сините" иззеха инициативата и определено бяха по-добрият отбор на терена.

До края на мача домакините опитаха финален щурм, но "Левски" демонстрира солидна игра в защита.

Нещо повече - удар на Ивелин Попов се отби в бранител на домакините и се отби в горната греда.

Това бе и последната интересна ситуация в мача, който завърши 0:0. Реваншът е след седмица в София.

Дир.бг