В Пари Сен Жермен са наясно, че Килиан Мбапе е изиграл последния си мач за клуба, но все пак правят всичко по силите си да вземат трансферна сума за него. Капитанът на Франция е непреклонен, че иска да си тръгне от "Парк де Пренс" без трансферна сума, макар че това да означава да бъде просто зрител до изтичането на договора му в края на настоящия сезон.

Френските шампиони му предложиха нов договор за още един сезон с фиксирана трансферна клауза за следващото лято, но той отказа категорично и сега е изваден от състава на Луис Енрике, като пропусна предсезонното турне в Япония и тренира с резервите.

Най-популярното френско издание L'Equipe разкри най-новата стратегия, с която парижани правят опит да убедят младата си суперзвезда да влезе в тяхната позиция. Те са му изпратили писмо, в което обясняват за финансовите последствия, ако той си тръгне без пари от клуба и буквално го удрят на молба да го продадат още това лято.

24-годишният нападател пристигна от Монако за сума в размер на 180 милиона евро, а с действието си с писмото шефовете на клуба се опитват да му вменят вина за това какво ще се случи при раздяла без трансферна сума.

Те го уведомяват, че ако действително напусне като свободен агент, това би довело до страхотни сътресения във финансирания от Катар клуб, като в това число влизат масови уволнения на служители заради потенциално тежката ситуация от гледна точка на пари, както и наложителна продажба на редица ключови играчи, за да може да бъде покрити правилата на Финансовия феърплей.

Освен това му напомнят, че заплатата му в размер на 160 милиона евро годишно е нещо "невероятно от финансова гледна точка и нито един друг играч преди него не е получавал подобни условия". Също така прословутата клауза за "лоялност" също е подчертана.

Междувременно се очаква и ултрасите на клуба, които не са известни с търпението си, окончателно да се обявят срещу доскорошния си любимец на утрешния първи мач за сезона - домакинство срещу Лориен. Те определено знаят как да показват позицията си към играчи, които искат да си тръгнат. През 2021 година привържениците вече го освиркаха по време на мач със Страсбург, след като бе заявил, че иска да отиде в Реал (Мадрид).

Сходна ситуация имаше и при едно от множеството желание на Неймар да си тръгне, но след като напрежението бе потушено, освиркванията се превърнаха в аплодисменти.

Сега обаче и бразилецът е в сходна ситуация, като изглежда е въпрос на време да напусне.

Дир.бг