Испания ще играе на полуфинал на светoвното първенство по футбол за жени. Това стана факт благодарение на тийнейджърката Салма Парайуело, която отбеляза победното попадение за 2:1 срещу Нидерландия в 111-ата минута на продълженията в четвъртфиналната среща между двата европейски тима.

19-годишната надежда на Барселона, която се е занимавала с лека атлетика преди да се отдаде на футбола, сложи точка на изключително интригуващ двубой.

Испанките бяха повели в 81-ата минута, когато Мариона Калдентей откри от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Стефани ван дер Грат в наказателното поле на "лалетата". "Грешницата" Ван дер Грат обаче изкупи вината си с изравнителен гол в първата минута на добавеното време и така срещата отида в продължения.

Tам резервата Парайуело реши всичко в полза на своите, но това можеше да стане факт и в редовното време, защото испанките бяха отбелязали още преди почивката, но ВАР отмени попадението. След това системата се намеси и при отсъдената дузпа.

Съперник на "Ла Роха" ще бъде Швеция. "Тре крунур" също спечелиха с 2:1 срещу Япония, като и там също имаше гол от дузпа, както и късна драма.

Скандинавките изхвърлиха един от претендентите за титлата благодарение на гол на Аманда Илестед за 1:0 в 32-ата минута и на Филип Ангелдал от дузпа в 51-ата.

Японките получиха доста спорна дузпа в 76-ата минута, но тя бе пропусната от Уеки, а три минути преди края Хаяши намали преднината на шведския тим, но това бе всичко в мача.

Утре предстоят другите два четвъртфинала - Австралия и Франция играят от 10:00 часа българско време, а от 13:30 е срещата между Англия и Колумбия.

Дир.бг