Първата неделя през сезона в италианския Серия "А" предложи две сериозни изненади, а в тях главните действащи лица бяха столичните Рома и Лацио.

Без наказният Жозе Моуриньо, който изтърпява своята санкция заради една от безбройните нападки над длъжностни лица, Рома направи само 2:2 срещу Салернитана.

Още по-притеснителното е, че това се случи на "Олимпико", където всички очакваха безпроблемно начало над иначе скромния тим от Салерно.

А и сякаш нямаше какво да се обърка, когато само за 20 минути Андреа Белоти вкара два гола. Единият отменен от ВАР, другият зачетен, който даде аванс от 1;0 на "вълците".

Но в този мач главнот одействащо лице се казваше Антонио Кандрева - бивш играч на Лацио, който в края на първото и в началото на второто полувреме вкара по гол, а Салернитана поведе с 2:1.

Вероятно по заповед от Моуриньо, заместващият го Бруно Конти направи четири смени накуп, а това доведе до раздвижване и в крайна сметка изравнителен гол от Белоти, но сили и време за победа нямаше.

Още по-шокираща пък бе издънката на другия столичен тим - Лацио, който гостуваше на Лече и до 85-ата минута водеше в резултата с 1:0.

Тогава обаче дойдоха едни кошмарни около 120 секунди, в които Понтус Алмквист и Федерико Ди Франческо вкараха два бързи гола, а Лече шокиращо с оглед развитието на мача, спечели с 2:1.

Проблеми в днешния ден нямаше Аталанта, който победи Сасуоло с 2:0, както и Ювентус, който започна с класика, побеждавайки Удинезе като гост с 3:0 след три бързи гола през първата част..

Дир.бг