Най-добрият баскетболист в Европа потегли към новото си приключение.

Александър Везенков отлетя за САЩ, където през есента предстои да нарпави най-голямата крачка в кариерата си досега, а именно - да облече екипа на отбор от НБА. Българският национал подписа със Сакраменто Кингс по-рано през лятото, за период от три сезона, а рано тази сутрин тръгна за столицата на Калифорния, където му предстои дълга и здрава подготовка с новите му съотборници и треньори.

Предвид 20-милионната сделка, крилото не бе част от състава на националния ни тим това лято, колкото и да му се искаше, но няма как някой да му се сърди за това. След като досега през годините винаги е откликвал на поканите да облече екипа на страната.

Саша, който преди две седмици навърши 28 години, тръгна за Щатите с типичното си спокойствие и без прекалено гръмки изказвания. Точно така, както се е държал досега - здраво стъпил на земята и готов да работи, за да постигне целите си.

    "Ще бъде трудно, но не и невъзможно. Искам да помогна на отбора да побеждава. Всяко начало е трудно, но съм готов да помогна на себе си, на отбора. Поставили сме си цели и искам да успея. Отиваш в нов отбор и трябва да покажеш какво можеш. Вярвам в себе си, отивам да го изживея и да видя докъде мога да стигна", заяви в ранни зори тази сутрин на столичното летище Везенков пред Sportal.bg.

    "Със сигурност изпитвам носталагия, но пък идва ново предизвикателство. Отивам да дам всичко от себе си", добави още "Най-полезният играч" на Евролигата и първенството на Гърция за изминалия сезон.

Везенков отива в Щатите, след като не успя да изпълни само една от целите си в Европа - да вдигне трофея в Евролигата. През миналия сезон той изведе Олимпиакос до финала, където наниза 29 точки и 9 борби, но и това не стигна на гърците, които отстъпиха на Реал (Мадрид)

Българинът игра общо 40 мача в турнира през сезон 2022/2023, а в тях бе фантастичен - 17.5 точки, 6.8 борби и 1.9 асистенции.

Дир.бг