Адриан Андреев се класира за втория кръг на квалификациите на Откритото първенство на САЩ по тенис.

На старта на пресявките втората ракета на България надделя с 6:3, 6:4 над Нерман Фатич от Босна и Херцеговина за час и 35 минути. 

Макар двамата да са разделяни от само три места в световната ранглиста - Андреев е 192-ри, докато Фатич е 195-и, българинът нямаше никакви проблеми в мача. Той реализира ранен пробив и в двата сета, което му бе напълно достатъчно, за да ги спечели.

Във втория кръг на квалификациите 22-годишният Андреев ще срещне Борна Гойо. Хърватинът е номер 106 в света и до момента не е срещал българския опонент. На старта на квалификациите Гойо надделя със 7:5, 6:7(2), 6:4 над сърбина Хамад Меджедович.

Ако преодолее и Гойо, в третия и последен кръг на квалификациите Андреев може да срещне финалиста в Ню Йорк през 2017 година Кевин Андерсън от Република Южна Африка.

По-късно днес стартира участието и на другите двама български тенисисти в квалификациите на турнира. При мъжете Димитър Кузманов ще срещне бразилеца Тиаго Сейбот Вилд, докато при жените Сесил Каратанчева ще се изправи срещу Ариане Хартоно от Нидерландия.

БТА