Легендарният френски голмайстор Тиери Анри се завръща в треньорството. 46-годишният бивш национал на страната бе обявен като селекционер на младежкия тим на родината си, след като повече от година бе далеч от занаята. За последно Тити бе асистент на Роберто Мартинес в щата на Белгия, а след това се зае сериозно с ролята си на телевизионен анализатор за американския гигант CBS Sports, където оформи страхотно партньорство с Джейми Карагър и Майка Ричардс.

Договорът му е за две години, като освен националите до 21-годишна възраст, Анри ще води и тези до 23 години на Олимпиадата в Париж, която предстои догодина.

В треньорската си кариера бившият играч на Монако, Ювентус, Арсенал и Барселона има още един престой като помощник на Белгия - между 2016 и 2018 година, както и известно време като наставник на "монегаските" и на канадския Монреал Импакт.

Като играч той е световен и европейски шампион с "петлите" и доскоро бе голмайстор №1 на Франция с 51 гола, но бе задминат от Оливие Жиру.

Анри ще обяви първата си селекция на 31 август. На младежите им предстоят контрола с Дания на 7 септември и европейска квалификация със Словения четири дни по-късно.

Преди година легендата на Арсенал се впусна и в друга футболна авантюра, след като стана акционер в италианския Комо.

Дир.бг