Галатасарай е много близо до груповата фаза на Шампионската лига, след като изтръгна 3:2 на терена на Мьолде в първия мач от плейофите.

Гостуването в Норвегия се оказа изключително сложно за турския гранд, но гол в третата минута на добавеното време даде голям аванс на гостите преди реванша в Истанбул.

Вкара го норвежецът Фредрик Мидшьо, който търкулна топката в празната врата след страхотно отиграване и пас на Мауро Икарди.

Така домакините бяха съсипани, въпреки че играха изключително силно и не отстъпваха на именития съперник. Мьолде имаше и отлични ситуации да поведе при 2:2, но пропусна.

Мартин Елингсен изведе домакините напред още в 8-ата минута, но Сержо Оливейра и Икарди вкараха два пъти до 29-ата, като изглеждаше, че фаворитът ще спечели сравнително рутинно.

Но след изравнителния гол на Крис Хауген в 56-ата минута норвежците тръгнаха в атаки да търсят победата. Наказаха ги Икарди и Мидшьо в последните секунди.

В петата минута на добавеното време драма имаше в Брага, където Панатинайкос вкара гол, който може да има златно покритие. При 2:0 за домакините се намеси аржентинецът Даниел Манчини, който реализира и ПАО се оттегля преди реванша в Атина само с изоставане от 1:2.

С оглед на играта, то можеше да е доста по-сериозно, защото освен головете на Абел Руис и Алваро Диало, домакините изпуснаха още доста ситуации.

В Израел нулево равенство беляза първия мач между Макаби Хайфа и Йънг Бойс в двойка, която бе сочена също за изключително равностойна.

Реваншите са на 29 август.

Дир.бг